Projectleiding zorginnovatie

en technologische ontwikkeling voor een innovatieve zorgorganisatie

In de huidige context van zorg en welzijn betekent stilstand achteruitgang. Vergrijzing, extramuralisering, een tekort aan personeel en technologische ontwikkelingen zetten de huidige vorm van zorgverlening onder druk. Het bestuur en management van een innovatieve zorgorganisatie zijn hiervan doordrongen en daarom is een programma gestart, gericht op zorginnovatie en de introductie van technologische ontwikkelingen.

Het programma is niet slechts gestart om de druk op het systeem te verlichten, maar het bestuur en de directie omarmen de nieuwe ontwikkelingen en erkennen ze als de kansen voor de organisatie de komende jaren. Maar focussen op zorginnovatie en technologische ontwikkelingen kan ertoe leiden dat de maatschappelijke opgave en het primaire proces in de uitvoeringspraktijk, de interactie tussen cliënt en professional, uit het oog worden verloren.

De innovatie en ontwikkeling zal dan slechts resulteren in teleurstellingen, omdat de essentie voor cliënten en professionals ontbreekt. Deze zorgorganisatie heeft een programma opgestart, gericht op zorginnovatie en de introductie van technologische ontwikkelingen. Het doel van het programma om de druk op het systeem te verlichten en om nieuwe ontwikkelingen te omarmen. Lorenz verzorgt de projectleiding van dit programma.

Aangesloten specialisten

Sander Moret

Adviseur

|

06 15 38 56 83

Kan jouw organisatie ook extra hulp gebruiken op het gebied van strategie?

Anderen bekeken ook