Ontzorgingsprogramma verduurzaming eerstelijnszorg praktijken

Met het oog op de klimaatcrisis is het duidelijk dat het nodig is dat er van iedereen een bijdrage gevraagd wordt.

De Eerstelijns faciliteert in samenwerking met jb Lorenz de aansluiting die de provincie Zuid-Holland zoekt voor het verduurzamen van eerstelijns zorgprofessionals die hun praktijk in eigen bezit hebben. Door middel van een videosessie op de community van De Eerstelijns en een artikel in het tijdschrift belicht De Eerstelijns de inhoud van het ontzorgingsprogramma en faciliteert het de inschrijving van de professional. Daarnaast voert jb Lorenz een bureauonderzoek uit om tot inzicht te komen van zorgvastgoed in eigen bezit binnen de provincie Zuid-Holland.

Het ontzorgingsprogramma faciliteert een duurzaamheidscoach die voor eerstelijnszorg professionals plannen kan maken om de maatregelen in kaart te brengen voor energiebesparing en CO2 reductie. Hiernaast kan de duurzaamheidscoach offertes opvragen en aanbiedingen mede beoordelen om de praktijk te verduurzamen en toekomstbestendig.

Aangesloten specialisten

Verduurzaming van het gebouw kan voor kleine praktijk een flinke opgave zijn. Het ministerie van BZK heeft daarom alle provincies eenmalig twee miljoen euro uitgekeerd voor een ontzorgingsprogramma voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Binnen de gestelde kaders geven alle provincies hier op een eigen manier invulling aan. Zuid-Holland komt als een van de eerste provincies nu met een aanbod voor eerstelijns zorgaanbieders.

Kan jouw organisatie ook extra hulp gebruiken op het gebied van strategie?

Anderen bekeken ook