Beheer landelijk meldpunt zorgwekkend gedrag

Wij zijn verantwoordelijk voor het coördineren van het Landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag, een toegangspoort tot lokale en regionale meldpunten voor niet-acute zorg. Dit meldpunt is opgezet om zowel burgers als professionals de mogelijkheid te bieden om hun zorgen over anderen te delen. Alle Nederlandse gemeenten zijn inmiddels aangesloten op het meldpunt via lokale of regionale meldpunten.

 

De focus ligt op personen met onbegrepen gedrag, gedefinieerd als mensen die grip op hun leven dreigen te verliezen, met complexe problematiek zoals verslavings- en psychische problemen, dementie of een verstandelijke beperking. Onze taak is om de keten van het meldpunt te coördineren en de efficiëntie en effectiviteit ervan te bevorderen.

Onze verantwoordelijkheden omvatten daarnaast het technisch beheer van het Landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag en een kennis- en expertisefunctie door contact te onderhouden met lokale en regionale meldpunten, het verstrekken van relevante informatie en het stimuleren van professionalisering en kwaliteitsverbetering. We streven naar een effectieve organisatie van de meldpunten en dragen bij aan de ontwikkeling van de lokale en regionale meldpunten.

Aangesloten specialisten

Bianca den Outer

Oprichter

|

06 24 61 15 42

Peter de Jong

Associé

|

06 10 15 34 89

LET OP! Het is niet mogelijk om bij ons meldingen te doen. Vertoont een familielid, vriend of kennis verward gedrag en maakt u zich zorgen? Dan kunt u bellen met het landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag op telefoonnummer 0800 – 1205. Bel in een spoedsituatie altijd 112. Denkt u aan zelfmoord? Bel dan 113.

Kan jouw organisatie ook extra hulp gebruiken op het gebied van strategie?

Anderen bekeken ook