Het is van betekenis van betekenis te zijn

Verken de veelzijdigheid van onze diensten en ontdek hoe we samen met jou betekenisvolle vooruitgang creëren.

Strategie

Gemeenten en zorgorganisaties met strategische vraagstukken in het sociaal domein zijn bij ons aan het goede adres! Schouder aan schouder bieden we duurzame oplossingen voor organisatie-ontwikkelvraagstukken en adviseren we over passende governance. Want het organiseren van complexe samenwerkingsverbanden die organisatie-overstijgend zijn; dat is waar we goed in zijn.

Onderzoek

In samenwerking met invloedrijke instanties zoals het Ministerie van VWS, VNG, brancheorganisaties en gemeenten, voeren we landelijk en regionaal onderzoek uit binnen het sociaal domein, zorg en veiligheid. Ons onderzoek onderscheidt zich door actiegericht te zijn, waarbij we geen dikke rapporten schrijven maar concrete aanbevelingen doen. Door de synergie van kwalitatief narratief en kwantitatief onderzoek, leveren we boeiende en innovatieve onderzoeksresultaten op, inclusief adviezen waar je iets mee kan doen!

Integraal zorgakkoord en GALA

Gemeenten staan de komende 5 jaar aan de lat voor een decentralisatie die veel en veel verder reikt dan die van 2015. Ze zijn ongemerkt(?) een van de hoofdrolspelers geworden in een transformatie van de medische zorg die zijn weerga niet kent. En er staat in totaal 2,8 miljard euro klaar om de beweging “naar voren te maken”. Een beweging die zich vanuit de medisch specialistische zorg voor een groot deel zal gaan richten op het sociaal domein, de eerstelijnszorg en op ons als inwoners en verzekerden, om precies te zijn.

Laten we ons steeds bedenken dat deze transformatie geen herverdelingsvraagstuk is, maar dat we samen een enorm grote opgave hebben om een houdbaar en betrouwbaar zorgstelsel in de lucht te houden. Alleen samen kunnen we dit realiseren!

Waarom jouw organisatie Lorenz nodig heeft!

34%

Bereik maatschappelijke doelen 34% efficiënter met onze expertise.

15+

Een team van 15+ experts met diverse specialisaties.

Kan jouw organisatie ook extra hulp gebruiken op het gebied van strategie?

Kennis van zaken, Onze publicaties